Egy angliai katalógus-áruház: az Argos

Argos_2010www.argos.co.uk

Angliában a legismertebb katalógus-áruház az Argos. Üzletmenetének lényege, hogy nincsen az üzlettérben áru, hanem katalógusok vannak kihelyezve a polcokra.

 

Mindegyik katalógushoz tartozik egy-egy kis érintőképernyős számítógép, amely összeköttetésben van a bolt éppen aktuális készletével az úgynevezett E-Pos rendszernek köszönhetően. Szóval a katalógusból ki kell választani a terméket, a számítógépbe be kell írni a termék kódját, amely a katalógusban olvasható. Amennyiben van a termékből készleten, az áru a kis számítógép segítségével készpénzben vagy kártyával azonnal kifizethető. Nem szükséges azonban rögtön fizetni, mert egy megrendelőlap kitöltése és leadása után mindenki kap egy sorszámot, és kb. 5-10 percen belül megjelenik a sorszám egy kijelzőn. Ekkor is lehet fizetni, majd felvenni a terméket a pultnál. A kifizetett áru automatikusan kikerül a készletből. Tehát a készlet mindig pontos.

Az áruház katalógusa haza is vihető, és interneten vagy akár telefonon lehet belőle rendelni. 4 havonta adnak ki új katalógust. A szállítási határidő általában 5-9 nap.

Az Argosnál mindent meg lehet vásárolni, kivéve az élelmiszeripari termékeket. Tehát a számítógéptől a szobaszekrényig mindent. A bútorokat dobozban adják, és otthon kell összeszerelni az áruhoz csomagolt útmutató alapján. Itt a legolcsóbb szinten minden a műszaki cikktől kezdve, a bútoron át a játékokig.

Forrás: Szalai István

Címkék: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 1 =