Az angol jogosítvány, műszaki vizsga

Jogosítvány (Driving Licence)

Magyar és uniós polgárként szabadon vezethet mindenki a magyar jogosítvánnyal az Egyesült Királyság teljes területén, de csupán 12 hónapig. Amennyiben továbbra is az országban akarunk maradni, akkor le kell cserélni a magyar jogosítványt angolra.

Az eredeti magyar jogosítványt el kell küldeni egy kitöltött formanyomtatvánnyal a feltüntetett címre, és 5 munkanapon belül küldik az angol jogosítványt 20 évre érvényes, és 75 GBP az ára. Az összeget a dokumentum feladásakor a nyomtatványon szereplő címre kell befizetni. A magyar jogosítványt nem küldik vissza!

Az erre vonatkozó alábbi dokumentumot a postahivatalban lehet kérni:

DVLADVLA Application for a driving licence

 

 

 

 

 

 

 

Gépjármű műszaki vizsga (M.O.T.)

A 4 évesnél idősebb kocsik műszaki vizsgáját évente meg kell újítani. A műszaki vizsgát M.O.T-nek (Ministry of Transport Test) nevezik. Az M.O.T. átlagos ára 45-70 GBP között van.

Műszaki vizsgát csak az itt látható jellel ellátott szerelők végezhetnek.

A műszaki vizsgán kapott dokumentumot mindig a kocsiban kell tartani.

 

Címkék: , ,

Hozzászólások:

  1. Polacsek Laszlo szerint:

    Azért érdemes kicserélni a jogosítványt, mert utána mint szemelyi igazolványként használhatod és ügyes bajos dolgaidat könnyebben eltudod intézni. /pl. bank, számlanyitás /Más papírt nem szükséges magadnál tartanod, mert a gk. rendszáma alapján, minden adatot letudnak kérdezni, és mire a rendőr megállít, mindent tud rólad. persze, ha megállít. De akkor mar nagy sz..ban vagy mert akar a kocsit is vihetik. A véleményem az, hogy ne trükközz, ha hosszabb időt akarsz itt tölteni, a saját érdekedben fogadd el az angol törvényt. Szerintem jobban jársz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 3 =