A belföldi tömegközlekedés Angliában

Szerző: | 2015-04-27

Angliában a kommunális és közlekedési hálózat nagyon jól kialakított. Az utak állapota jó, és az autópálya hálózat is tökéletesen kiépített. Nagyjából 15 kilométerenként el lehet hagyni a pályát, segélytelefonokat kb. 20 kilométerenként helyeztek el. Pihenőhelyek – gyakran szállodával, étteremmel, benzinkúttal stb. – szintén kb. 20 kilométerenként vannak kialakítva. Mindezeknek köszönhetően, tulajdonképpen a legkisebb településről is könnyen el lehet… Bővebben »

Egymillió regisztrált magyar munkavállaló – Angliában

Szerző: | 2015-04-15

Visszafordíthatatlan az elvándorlás? Meghaladta az egymilliót az Angliában munkát vállaló magyarok száma. A Social Security Office által belső használatra készített tanulmány szerint a 2013-as évben már több mint egymillió-háromszázezer magyar rendelkezett az Angliában munkát vállalók számára kötelezően kiváltandó társadalombiztosítási számmal. Idén ez a szám az első négy hónapban több mint hetvenezerrel nőtt és minden hónapban rekordot dönt. Az… Bővebben »

Az angol jogosítvány, műszaki vizsga

Szerző: | 2015-04-13

Jogosítvány (Driving Licence) Magyar és uniós polgárként szabadon vezethet mindenki a magyar jogosítvánnyal az Egyesült Királyság teljes területén, de csupán 12 hónapig. Amennyiben továbbra is az országban akarunk maradni, akkor le kell cserélni a magyar jogosítványt angolra. Az eredeti magyar jogosítványt el kell küldeni egy kitöltött formanyomtatvánnyal a feltüntetett címre, és 5 munkanapon belül küldik az angol jogosítványt… Bővebben »

Autóvásárlás, autóárak és egyéb autós tudnivalók Angliában

Szerző: | 2015-04-13

Az EU-s autóárakat figyelembe véve ma Angliában lehet legalacsonyabb áron autóhoz jutni. Ez két dolognak köszönhető. Az egyik ugyanaz, mint az átlag kereskedelmi termékek esetében, vagyis túltermelés. Ha sok az áru, le kell nyomni az árat, hogy a termék eladható legyen, mielőtt az új prototípust piacra dobják. Ez fokozottan igaz az autókra és a műszaki cikkekre. A másik… Bővebben »

Általános visszavásárlási szabályzat Angliában

Szerző: | 2015-04-03

Minden boltnak van visszavásárlási szabályzata. Ezt Refund Policy-nek hívják. Általános, hogy a vásárlást követő 30 napon belül bármilyen termék visszavihető a boltba, vagyis mindenféle magyarázat nélkül visszacserélhető az áru, és a pénz is visszakérhető. Egyetlen dolgot kér csupán az adott kereskedelmi egység: az áru vásárlását bizonyító Vásárlási számlát, amit Receipt-nek neveznek. A pénzvisszafizetés vagy a termékcsere azonnal megtörténik… Bővebben »

Egy angliai katalógus-áruház: az Argos

Szerző: | 2015-04-03

www.argos.co.uk Angliában a legismertebb katalógus-áruház az Argos. Üzletmenetének lényege, hogy nincsen az üzlettérben áru, hanem katalógusok vannak kihelyezve a polcokra.   Mindegyik katalógushoz tartozik egy-egy kis érintőképernyős számítógép, amely összeköttetésben van a bolt éppen aktuális készletével az úgynevezett E-Pos rendszernek köszönhetően. Szóval a katalógusból ki kell választani a terméket, a számítógépbe be kell írni a termék kódját, amely… Bővebben »

A két legolcsóbb üzlethálózat Angliában

Szerző: | 2015-04-03

Poundland www.poundland.co.uk Ahogy szokták mondani, itt megtalálható minden, a fogpiszkálótól a repülőgép hajtócsavaráig. Kapható üdítő, szendvics, édesség, snack, könyv, ruha, állateledel, tisztítószerek, ajándéktárgyak, illatszerek, stb.  A lényeg, hogy minden csupán 1 GBP.     99p stores: www.99pstoresltd.com A Poundland konkurenciája Angliában. Ugyanaz az árukínálat, de itt minden 1 Penny-vel olcsóbb! Minden 99 Penny.     Forrás: Szalai István

Hogyan tudsz adót visszaigényelni Angliában?

Szerző: | 2015-04-01

Adó visszaigénylés (Tax Rebate) Angliában, Mi kell az adó visszaigényléshez ? Mennyi adó jár vissza? Meddig lehet visszaigényelni az adót? Hogyan igényelheted vissza, ha haza költöztél Magyarországra? Adó visszaigénylés (Tax Rebate) Angliában adóév április 6-től – április 5. Az Egyesült Királyságban az adómentes éves kereset 2014/2015 évre  £ 10.000, ezen felüli kereseten 20% az adó. A payslippen Tax… Bővebben »

Angliai műszaki boltok, bútorboltok, ruházati boltok, ruha árak

Szerző: | 2015-03-27

Műszaki boltok Angliában www.maplin.co.uk Olcsó műszaki és számítástechnikai bolt.       www.pcworld.co.uk Szórakoztató elektronikai és számítástechnikai bolt. A legolcsóbb számítástechnikában, illetve kamerákban, fototechnikában.     www.staples.co.uk Számítástechnikai és egyben irodatechnikai felszerelések boltja.       www.comet.co.uk Szórakoztató elektronikai és elektromos háztartási eszközök boltja.       Bútorboltok Angliában www.dfs.co.uk Csak ülőgarnitúrákat árulnak, de abban a legnagyobbak és… Bővebben »

Angliai élelmiszer bolthálózatok, árak

Szerző: | 2015-03-25

A nagyobb angliai élelmiszer bolthálózatok www.asda.co.uk Az alapélelmiszereket itt forgalmazzák a legolcsóbb áron.         www.tesco.co.uk Csillogóbb üzletekkel rendelkezik mint az Asda, és nagyobb a kínálat.         www.sainsburys.co.uk Az árak a Tesco áraival megegyezőek, viszont sokkal minőségibb a termékkínálat, főleg a pékáruk esetében. A ruhakínálat viszont nagyon elenyésző.       www.morrisons.co.uk Hasonló… Bővebben »